Vier Mabon met de Mechteldwandeling bij Stadsmuseum Bergh – 22 september 2024

Vier Mabon met de Mechteldwandeling en een Ritueel van Balans bij Stadsmuseum Bergh

Op zondag 22 september nodigt Stadsmuseum Bergh je uit om samen Mabon te vieren. Dit is het tweede oogstfeest van het jaar. Tijdens Mabon staan dag en nacht even lang en vanaf dit moment worden de dagen weer korter. Dit feest markeert de overgang naar de donkere tijden van het jaar. Traditioneel dankten we voor een goede oogst van het land, maar tegenwoordig vieren we ook de oogsten in ons eigen leven, zoals werk, liefde en geluk. Het is het perfecte moment om stil te staan bij wat we bereikt hebben en los te laten wat niet langer dient.

Deze dag staat ook in het teken van de geschiedenis van Mechteld ten Ham, een vrouw uit het stadje Bergh, die in 1605 werd veroordeeld voor hekserij en op de brandstapel eindigde. Stadsmuseum Bergh organiseert een bijzondere stadswandeling waarin je meer te weten komt over haar verhaal en het Bergh van toen. Ze onderzoeken de balans tussen goed en kwaad. Was er in die tijd wel balans, of werd het verstoord?

De wandeling van een uur start om 14:00 uur voor het museum en eindigt met een ritueel waarbij je de balans in je eigen leven kunt opmaken. Wat heb je de afgelopen tijd geoogst? Wat wil je loslaten? Samen reflecteer je op deze vragen en bereiden we ons voor op de komende donkere tijd.

Het volledige programma duurt ongeveer anderhalf uur. De deelnamekosten bedragen € 5,- per persoon en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee.

Vergeet niet om vooraf te reserveren! Dit kan tot en met vrijdag 20 september via telefoonnummer 06 19 98 14 57.

Kom en beleef deze unieke combinatie van geschiedenis, spiritualiteit en bezinning bij Stadsmuseum Bergh!

Stadsmuseum Bergh
Marktstraat 3, ‘s-Heerenberg
0031 6 19 98 14 57
info@stadsmuseumbergh.nl
Website

24 Views
Scroll naar boven
Close
Tags