Floris de Gelder nieuwe directeur algemene zaken Kasteel Huis Bergh

Vanaf 14 oktober 2024 zal Floris de Gelder* als directeur algemene zaken de leiding hebben over Stichting Huis Bergh. De huidige directeur, Heidi van Limburg Stirum, gaat zich als directeur bouwzaken concentreren op de restauratie van het kasteel, alle bouwzaken en vastgoed.

Op dit moment vindt een grote en complexe restauratie van het kasteel plaats. Die vraagt, in combinatie met de voorbereiding van de heropening van het kasteel, veel aandacht. Daarom heeft het bestuur van de Stichting Huis Bergh besloten een wijziging door te voeren in de directiestructuur gedurende de periode waarin de restauratie loopt.

Het bestuur van de Stichting Huis Bergh is verheugd de stichting in deze belangrijke fase te kunnen versterken met Floris de Gelder. Voorziter Folef Hooft Grafland: “Met deze versterking kunnen wij optimaal aandacht geven aan alle bouwkundige en organisatorische zaken in de Stichting Huis Bergh. Wij zijn blij dat wij een beroep kunnen doen op de brede ervaring van Floris de Gelder. Wij wensen hem een prettige en vruchtbare samenwerking toe met alle medewerkers en vrijwilligers die verbonden zijn aan Huis Bergh”.

*
Na een loopbaan in het bedrijfsleven (KPN en Ahold van 1992-2002) heeft Floris de Gelder de overstap gemaakt naar functies op het snijvlak van cultuur, economie en maatschappij. Onder andere is hij directeur geweest van Museum Speelklok in Utrecht, wethouder van Economische Zaken en Cultuur in Utrecht, directeur van het Utrecht Science Park, van Paleis Soestdijk en van de Stichting Leeuwarden-Fryslân 2018-2028 (Arcadia). Naast zijn rol bij Huis Bergh werkt Floris ook aan enkele innovatieve projecten in Friesland. Floris de Gelder is 12 jaar penningmeester geweest van Landgoed De Boom in Leusden en is momenteel bestuurslid van het Dr. Henricus Popta-Gasthuis (Poptaslot) in Marsum.

Tekst: Kasteel Huis Bergh

15 Views
Scroll naar boven
Close
Tags